JAMB 2017 Use Of English: 26 Most Likely Questions From Forcados High School

Filed in JAMB UTME | By Emmanuel Worthwhile | Last Modified On

Here are 26 possible questions from the Compulsory Text: Last Days at Forcados High School
Answer them and lets see how prepared you are.

 

Most Likely Questions From Forcados High School

QUESTIONS:

1. Mrs. Kemi Solade died of
A. cancer
B. shock
C. ovarian cancer
D.
hypertension

2. ________is the principal of Sy. Catherine
School
A. Mr Mallum
B. Mrs Obanje
C. Mr Vann
D.
Mr Tade

3. Efua can be described as
A. arrogant
B. liar
C. unfortunate and victim
of circumstances
D. spoilt child

4. ________ is fond of Jimi and called him by
his full name Akinjimi
A. Risikat
B. Mama Silifat
C. Funmi
D. Aunt
Moni

5. ________ violated and intimately harassed
Efua
A. Jimi Solade
B. Jolly Stephens
C. Efua’s
stepfather
D. Ansa Izaegbegbe

6. _______ is nicknamed cane by the student
A. Mr Bade
B. Mr Vann
C. Miss Agbenenovi
D. Mr. Mallum

7. The rhymers are
A. the choir of St. Catherine School
B. Jimi, Ansa and Nene
C. group of five boys at Forcados high school
D. Some girls at Forcados High School

8. Why did the Principal of Forcados High School choose to reinvestigate the theft of the laboratory equipment?
A. He knows Jimi Solade couldn’t do such things
B. He knows some bad gangs must have influenced Jimi Solade
C. Efua challenge at him during Jimi’s public apology
D. intervention of uncle Kazeem

9. ___________ arrived from United Kingdom
for the burial of Kemi
A. Femi
B. Wole
C. Uncle Kazeem
D. Aunt Memunat

10. One of these suffered from child abuse
A. Wole Solade
B. Jolly Stephens
C. Efua
Coker
D. Ansa Izaegbegbe

11. Mr Vann is the
A. Mathemaatics Teacher
B. English teacher
C. Chemistry teacher
D. Physics teacher

12. Funmi’s reason for remarry is
A. for better life
B. to have a man assist her in upbringing her only daughter
C. to have more assistance
D. for financial assistance

13. Unlike Jimi, Efua is
A. not close to her mother
B. is good in all subject
C. close to her mother
D. none

14. The principal of Forcados high school is
A. Mrs Obanje
B. Mr Mallum
C. Mr Vann
D.Mr Salami

15. According to the principal Miss. Agbenenovi is to occasionally fill in for
A. Mr Mallum
B. Mr Bade
C. Mr Mallum
D.Mr Salami

16. Efua’s attitude to people must have been influenced by
A. lack of motherly trust
B. lack of motherly attention
C. memory of intimate harassment and violation
D. all of the above

17. One of these do not attend the same primary school with with Jimi Solade
A. Nene Ekpo
B. Jolly Stephens
C. Efua Coker
D. Ansa Izaegbegbe

18. _______ is the head boy of Forcados High
School
A. Seyi Lawal
B. Jimi Solade
C. Ansa Izaegbegbe
D. Jolly Stephens

19. _______ has unspoken contest will Jimi
over chemistry result
A. Ansa
B. Seyi
C. Eze
D. Jolly

20. Aunti Moni is
A. Mrs Solade
B. Mrs Alli
C. Mrs Ekpo
D. Mrs.
Izaegbegbe

21. Efua’s was expelled from St. Catherine School because
A. she ran away from school without notice
B. her defiant reply to the principal
C. she perform woefully at the last exam
D. she is sick

22. Ansa wants to study
A. Electrical Engineering
B. Architecture
C. Medicine
D. Fine art

23. __________ photocopy Efua’s letter to Miss,
Novi and circulate it in the school
A. Nene Ekpo
B. Jolly Stephens
C. Ansa
Izaegbegbe
D. Seyi Lawal

24. Efua danced with _________ at Mid-term
dinner of Forcados high School
A. Jolly
B. Jide
C. Jimi
D. Ansa

25. Efua shared her life experience with
A. Nene Ekpo
B. Mrs Tanimoro, the guidance counsellor
C. Mr Mallum
D. Mrs Ekpo

26. The head girl of Forcados high school is
A. Efua
B. Nene
C. Ada
D. Caro

27. Gorilla referred to
A. One of the four sport houses at Forcados B. old
people at Forcados C. group of five boys at
Forcados that compose Hip-hop lyrics D. Teacher
Tade

28. The four sport houses at Forcados high school was named after
A. Planets B. wild animals C. Elites in the
communities D. Last four outstanding graduated
student

29. Caro is referred to as Queen Bee because
A. of her perpetual disdainful expression B. she is
the prettiest girl in the school C. She is Jimi’s
favourite D. She is aggressive

30. Okoro is
A. the labour prefect B. one of the laboratory
technicians C. miserable bully D. one of the
rhymers

31. Kola could never forgive Wole for
A. breaking into Forcado’s laboratory B. forging
his signature C. brining shame of Solade’s family
D. for being a drug peddler

32. Who is referred to as the old bear?
A. Kola Solade B. Okoro C. Jolly Stephens D. Jimi

33. __________ is referred spark
A. Jimi B. Efua C. Eze D. Wole

34. __________ is the Chemistry teacher at Forcados
High School
A. Mr Salami B. Teacher Bade C. Mr Edet D. Miss
Novi

35. St Catherine School uniform is
A. black and white B. purple C. lilac D. blue

36. Who is referred to as the old lion?
A. Uncle Kazeem B. Mr Mallum C. Jimi’s father D.
Wole

37. Rat-face is
A. one of the bullies at Forcados B. one of the
burglar of Forcados’s laboratory C. one of the
people at the bar which Wole and Jim visited D.
Ansa, the shy boy

38. Hadiza is
A. a friend of Nene Ekpo in her primary school B.
classmate mate of Nene Ekpo C. a friend of Efua
in her former school D. the only gril the go along
with Efua

39. Who is nicknamed ‘The Witch?’
A. Nene B. Caro C. Efua D. Risikat

40. ___________ referred to Nene Ekpo as fashion
blunder
A. Efua B. Caro C. Hadiza D. Ansa

41. Forcados High School compete with one of these school in a debate
A. St. Edmund Comprehensive High School B.
Peter Mary C. St. Catherine D. None

42. Who referred to Jimi as disgusting, hateful
person?
A.Nene Ekpo B. Efua C. Caro D. Mr Mallum

43. ___________ played football together with Jimi
A. Ansa B. Eze C. Seyi D. Bayo

44. Efua wishes to get in touch with
A. Jimi B. Nene C. Caro D. Dodo

45. Nene Ekpo brother attends day care at
A. Peter Mary B. Morther’s Joy Nursery School C.
Daddy Care home D. Babysitter Home

46. Nene takes the lead role in a cultural art drama called
A. Ajantala B. A o merin Joba C. Oluronbi D. Ijapa
Oko Yanrinbo

See Also: Questions And Answers On Last Day At Forcados High School- What You Must Know

Enter your email below to get free and fresh content delivered automatically each time we publish. We respect your Privacy. You're Safe! No Spam Either!

Emmanuel Worthwhile

Emmanuel Worthwhile is the founder and editor of NGSchoolz. He loves to share education news from various sources to keep readers informed. Learn more about him here and connect with him on Facebook and Google +

Comments (106)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ameenerh Ahmerd Aleeyu says:

    I realy appreciats d way u encourage student

    • Worthwhile says:

      Am glad you appreciated, i will make sure that all NGSchoolz readers must score very high in their exam by God’s grace, keep visiting for more fresh updates and tips.

  2. emma says:

    Very good

    • Worthwhile says:

      Am glad you found this post useful.Keep visiting NGschoolz for more tips.

  3. ibnkokumo says:

    nice. thanks ofr this Worthwile

  4. Flouriah says:

    Im glad i found this

    • Worthwhile says:

      Enjoy, don’t forget to share with others, i will be waiting for testimonies.

  5. Omowumi says:

    A BIG THANK YOU

  6. Anonymous says:

    Am grateful n very happy for seeing dis post

  7. authority says:

    I appreciate ur enchancement 2 motivate us 4 our upcomin exam but cant u post d ans for us 2 make correction

    • Worthwhile says:

      You have the book already, if i post the answers that will make you lazy and you can’t research well from the novel, though the answers will be posted here soon, kindly bookmark this page and reload it later.

  8. Ayomide says:

    Thanks worthwhile really appreciate

  9. Anonymous says:

    Waoooooo this great guys I love it

  10. Anonymous says:

    Thanks so much.frankly speaking i love this.keep it up.

  11. joyce says:

    Xo glad I found d post nw

  12. Anonymous says:

    Thank u veri much, u just make my day. Kip it up!

  13. Ewatommy dewunmie says:

    Wish us d best(amen)…..

  14. Ahmad pullo. says:

    I appreciate ur effort. Keep it up. I wil also use this medium to wish all of us writing jamb succes.

    • Worthwhile says:

      You are welcome, all of you visiting this site must score very high in your exam including your friends, Am glad you love it, kindly share with your friends and stay tune for more updates soon.

  15. adeniyi bolaji says:

    i really say a big thank you to you for sharing dis with us God will continue to help u

    • Worthwhile says:

      Amen, you all will come out of the exam with a very high score, and please make sure you stick to your book as the exam is fast approaching.

  16. Deborah says:

    I am very greatful I hope to see more keep it up God bless u

    • Worthwhile says:

      Amen, Am glad you love it, kindly share with your friends and stay tune for more updates soon. your success is my concern.

  17. Israel says:

    This is nice, i loved this

    • Worthwhile says:

      Am glad you love it, kindly share with your friends and stay tune for more updates soon.

  18. Debo de says:

    I love dis pls give us more

    • Worthwhile says:

      Don’t worry, stay tune and also shared with friends, more are coming soon.

  19. ugo says:

    Thanks a bunch….. Very helpful

  20. jennifer says:

    nice one God bless

  21. murtala bichi says:

    am really surely appreciated wth your efford we nd more.alots of tnx

  22. Becky says:

    This was nyc, may God help u more i really lyk dis

    • Worthwhile says:

      God will surely help all jambites, and we will make sure to provide adequate materials needed for your exam success. Goodluck.

  23. Anonymous says:

    I am delighted 2 be part of this! I teach Literature in some jamb centers in Imo State! I wish 2 work with this family!

    • Worthwhile says:

      Am glad you like this, if you wish to be part of us/work with us, you can contact the Admin @ 08142278188

  24. Aloysius says:

    I really congratulate your effort. .. keep it up, God will bless you

    • Worthwhile says:

      Amen, am glad you appreciate, i wish you a very high score and admission this year.

  25. Anonymous says:

    Thanks alot, it is very useful

  26. Anonymous says:

    bross Oya post maths own na

  27. Xanthium says:

    Kuddos to you i love your work, keep it up

  28. ifunaya says:

    thankz alot for this… it really encouraging

  29. Ernest Noni says:

    let see the answer

  30. aburuqayyah says:

    Right you make it wonderful and I really appreciate such assistance keep it up. May Lord help us in all endeavours

  31. Anonymous says:

    Thank for always being there for us….My God will never live you down.

    • Worthwhile says:

      Amen, you will surely testify for this exam, i wish you a very high score.

  32. Ann says:

    A big thank u, God bless

  33. Abigail says:

    God bless you for this.

  34. Ransylva says:

    thanks worthwhile

  35. oreoluwa says:

    thank u very much 4 d questions its really helping may God cotinue 2 bless u abaundantly

  36. Anonymous says:

    Thanks alot i luv dat so much

  37. sholabi Aishat says:

    waow, m happy with dis? thnks @admn.

  38. kayode says:

    nice one,God bless really enjoy it

  39. Emmy says:

    It’s good nd useful to all students writing these exam thanks bro

  40. Worthwhile says:

    you are welcome

  41. pelumi says:

    pls ..will want u to upload recent jamb questions nd answer….I.e 2005-2015

  42. Fatimath alisco says:

    Very thoughtful thank you for effort .

  43. talata says:

    thanks a lot for this room of leaning and am so happy to find this site. Mr Author nice to meet u!

  44. Anonymous says:

    Am vry much happy about d website, I wish everybody suceess inclding me.

  45. placidus Boniface says:

    Wow!! dis great nd lovly.

  46. Micheal says:

    thanks, for the post.God bless u.Pls we need more

  47. itodo john johnn says:

    I really I like dis page

  48. theman says:

    am highly encouraged

  49. Rasheeda says:

    wow this is nice..tanks

  50. Abubakar Ibrahim Jalo says:

    Thank you for helping the 2016 students.

  51. Chisom says:

    how can I get the answers

  52. Sani_mb20 says:

    You are part me as am part of you. A big thanks to you, what of other subjects? Please if any share with us.

  53. Usman Abba says:

    Thanks for your contribution

  54. Sani_mb07069665569 says:

    Correct me where i made mistake am not perfect. 1C 2B 3C 4B 5D 6A 7C 8C 9A 10A 11D 12A 13A 14B 15A 16C 17B 18A 19B 20B 21B 22B 23B 24B 25A 26C 27B 28C 29A 30C 31B 32D 33C 34C 35D 36C 37C 38C 39C 40B 41B 42C 43D 44B 45B 46C THANK YOU FOR YOUR CONTRIBUTIONS!!!!

  55. khadijah nalado says:

    Really like your system I pray that we score more an more

    • Worthwhile says:

      Thanks, am glad you like it, and i pray that you guys will score very high.

  56. Worthwhile says:

    You are welcome.

  57. amos says:

    why did u not put d answer so angri ryt nah

  58. Anonymous says:

    U just d best tanx for all yh help so far am happy to b in dis group twale to u all much love

  59. chris says:

    am great full

  60. Anonymous says:

    thanks alot man… God bless you. you made me research more

  61. Anonymous says:

    I love this site,,,,, and an very encouraged

  62. Adamubello says:

    I really love this site its very encouraging

  63. Lawrence clinton says:

    I love this room

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!